Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић посјетио истакнутог црногорског умјетника Воја Станића

Министар Богдановић посјетио истакнутог црногорског умјетника Воја Станића
Датум објаве: 13.09.2018 10:36 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницуМинистар културе Александар Богдановић посјетио је у Херцег Новом истакнутог црногорског сликара и вајара Воја Станића, који је недавно прославио 94.рођендан.

Том приликом министар Богдановић је истакао да има посебну част и задовољство да разговара са умјетником који је оставио неизбрисив траг у историји црногорске, европске али и свјетске ликовне умјетности.

МКУ

Министар Богдановић је саопштио да би црногорска публика са великим задовољством поново видјела изложбу слика посебног умјетника какав је Војо Станић и нагласио да би Министарство културе са изузетним задовољством било један од организатора оваквог догађаја.

Велики успјех, дјела немјерљивог квалитета и бројне изложбе које је током дугог стваралачког вијека Станић имао не смију бити заборављени, истакао је министар Богдановић.

Станићев изузетни умјетнички успјех превасходно се огледа у броју и карактеру изложби које до сада као аутор имао. Само неке од њих су представљање Црне Горе на 47. Венецијанском бијеналу 1997. године, бројне самосталне изложбе у Црној Гори, али и широм свијета (Болцана, Берлин, Осло, Рим, Њујорк, Москва). У Умјетничком музеју Црне Горе на Цетињу, његове слике су дио сталне поставке. Добитник је бројних признања и награда за свој сликарски рад, који надилази оквире европског континента.