Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић разговарао са представником ОЕБС Харлемом Дезиром о унапрјеђењу медијског законодавства

Министар Богдановић разговарао са представником ОЕБС Харлемом Дезиром о унапрјеђењу медијског законодавства
Датум објаве: 09.10.2018 08:17 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницуМинистар културе Александар Богдановић разговарао је са представником ОЕБС за слободу медија Харлемом Дезиром.

Састанку су присуствовали шефица Мисије Црне Горе при ОЕБС амбасадорка Славица Милачић, шефица Мисије ОЕБС у Црној Гори амбасадорка Мариз Давије и генерални директор Директората за медије у Министарству културе Жељко Рутовић.

МКУ

На састанку је разговарано о унапрјеђењу медијског законодавства у Црној Гори.

Министар Богдановић је изразио посебно задовољство што је у прилици да се сретне са господином Дезиром у поводу организовања дводневне ОЕБС конференције посвећене слободи медија, а која ће, како је нагласио са сигурношћу допринијети промоцији значаја наведеног питања у Црној Гори.

Представник ОЕБС, Харлем Дезир се интересовао за напредак Црне Горе у области медија и навео да међународне организације пажљиво прате све активности које се у Црној Гори предузимају.

Министар Богдановић је информисао господина Дезира о измјенама два медијска закона које су у току и нагласио да су у радним групама које су израдиле наведене текстове учествовали представници државних институција, медијске заједнице, невладиних организација и медијски експерти, те да је увјерен да смо заједно дошли до квалитетних и свеобухватних законских рјешења.

Посебно је разговарано о моделу избора чланова савјета Радио телевизије Црне Горе који је предложен у новом тексту Закона и питању саморегулације медија у Црној Гори. Министар Богдановић је такође информисао и да је израда Акционог плана за имплементацију препорука ЈУФРЕXа, којом координира Министарство културе, у финалној фази.

Било је ријечи и о нападу на новинарку Оливеру Лакић, при чему је министар Богдановић информисао господина Дезиреа да су државне институције Црне Горе, заједно са безбједносним, тужилачким и правосудним органима озбиљно посвећене овом проблему и раде све како би се случај расвијетлио до краја.