Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Potpisivanje ugovora o finansiranju projekata nevladinih organizacija iz oblasti kulture i umjetnosti iz budžeta za 2018.godinu

Datum objave: 15.12.2018 16:29 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicuMinistarstvo kulture organizuje u ponedeljak, 17. decembra 2018. godine u 10 sati, svečano potpisivanje ugovora o finansiranju projekata nevladinih organizacija u oblasti kulture i umjetnosti, iz sredstava opredijeljenih za raspodjelu nevladinom sektoru u tim oblastima u 2018.godini putem javnog konkursa.

Ministarstvo će finansirati 34 projekta nevladinih organizacija, za koja su sredstva u ukupnom iznosu 340.866,48 eura raspodijeljena na osnovu Odluke sa Javnog konkursa „Raznolikost izraza nezavisne kulturne scene“. Odluku je donijela je Komisija Ministarstva, polazeći od raspoloživih sredstava, na osnovu Rang liste projekata bodovanih od strane nezavisnih procjenjivača i ispunjenosti svih konkursnih uslova.
Na Javni konkurs bilo je podnijeto ukupno 195 prijava od strane 190 nevladinih organizacija.

Konkurs je sproveden prvi put po novom modelu koji je propisao Zakon o nevladinim organizacijama, a u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o utvrđivanju prioritetnih oblasti od javnog interesa i visine sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u 2018.godini.

Ovim povodom prisutnima će se obratiti Aleksandar Bogdanović, ministar kulture i Dragoljub Janković, predsjednik Komisije Ministarstva kulture za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata/programa nevladinih organizacija.

Odluka sa ovog Javnog konkursa objavljena je 4. decembra 2018. godine.

http://www.mku.gov.me/vijesti/194381/Odluka-o-raspodjeli-sredstava-nevladinim-organizacijama-na-osnovu-Javnog-konkursa-Raznolikost-izraza-nezavisne-kulturne-scene.html