Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović-Ambasadorka Davije: Dogovoreni novi termini održavanja okruglih stolova o medijskim zakonima čija je izrada u toku

Ministar Bogdanović-Ambasadorka Davije: Dogovoreni novi termini održavanja okruglih stolova o medijskim zakonima čija je izrada u toku
Datum objave: 28.01.2019 12:33 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je na sastanku održanom sa ambasadorkom OEBS-a u Podgorici Mariz Davije, razgovarao o organizovanju okruglih stolova u okviru javnih rasprava o Nacrtu zakona o medijima i Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore.

Ministar Bogdanović je na sastanku istakao da je Ministarstvo kulture već izrazilo spremnost da, zbog nemogućnosti prisustva međunarodnih eksperata na ranije zakazanim okruglim stolovima, predviđenim Programom održavanja Javne rasprave, termini njihovog održavanja budu promijenjeni.

Prema dogovorenim izmjenama, termini održavanja okruglih stolova biće 22.februar 2019. godine za okrugli sto o Nacrtu zakona o medijima i 8. mart 2019.godine za okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i televizija Crne Gore.

Cijeneći značaj i neophodnost prisustva međunarodnih eksperata u ovoj oblasti, ministar Bogdanović je izrazio očekivanje da će navedena izmjena biti prihvaćena sa razumijevanjem kako stručne, tako i cjelokupne javnosti.

Izmjene programa održavanja javnih rasprava će blagovremeno biti dostupne javnosti i u njima će biti navedeno mjesto i satnica održavanja okruglih stolova.