Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Sjutra otvaranje „Dana Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“

Datum objave: 04.02.2019 10:42 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović otvoriće sjutra, 5. februara, u 12 sati, manifestaciju „Dani Crne Gore u Zagrebu – Kreativna Crna Gora“.

Manifestacija koja se organizuje u Europskom domu u Zagrebu trajaće u periodu 5-13. februar 2019. godine, a započeće otvaranjem izložbe Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore pod nazivom „26>41“, predstavljanjem proizvoda kreativnih industrija, kao i nastupom crnogorske violinistkinje Verice Čuljković.

Na otvaranju će govoriti i Nataša Owens, predsjednica Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb, Nj.E. Boro Vučinić, ambasador Crne Gore u Republici Hrvatskoj i Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Tokom trajanja manifestacije biće prezentovani razvojni potencijali Glavnog grada, vinske ceste Podgorice i turistička ponuda sjevernog, centralnog i južnog regiona Crne Gore, a pratiće je i raznovrstan kulturno-umjetnički program. U saradnji Privredne komore Crne Gore i Hrvatske gospodarske komore, biće održan i poslovni forum privrednika dvije države.

Događaj će biti povod i za bilateralne susrete ministara kulture, gradonačelnika Podgorice i Zagreba, državnih sekretara ministarstava vanjskih poslova i pomoćnika ministara turizma.

U saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Zagrebu, organizatori događaja su Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Glavni grad Podgorica, Privredna komora i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Na linkovima niže možete preuzeti priloge.
MINISTARSTVO KULTURE