Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Потписан Споразум о сарадњи у области културе између Владе Црне Горе и Владе Републике Грчке

Потписан Споразум о сарадњи у области културе између Владе Црне Горе и Владе Републике Грчке
Датум објаве: 07.03.2019 14:34 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


МКУМинистар културе Александар Богдановић и министар вањских послова Републике Грчке Георгиос Катроугалос потписали су данас Споразум о сарадњи у области културе између Владе Црне Горе и Владе Републике Грчке.

Министри су Споразум потписали уз присуство предсједника Црне Горе Мила Ђукановића и предсједника Републике Грчке Прокописа Павлопоулоса.

Како је истакнуто након потписивања, Споразум ће унаприједити добре односе двије државе и поставити основ за даље унапређење сарадње и спровођење конкретних пројеката у области културе.

Споразум о сарадњи у области културе предвиђа реализацију пројеката који се односе на музејску, библиотечку и архивску дјелатност, као и на област кинематографије, позоришта, музике, ликовне умјетности, превођења и промоције материјалне и нематеријалне културе. 

Споразум ће омогућити директну сарадњу институција културе двије земље, као и учешће на међународним фестивалима и манифестацијама, а његова имплементација подразумијева јачање сарадње и на пољу заштите и очувања културних добара, али и борбе против нелегалне трговине, увоза, извоза и преноса власништва над културним добрима.