Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Predstavnici Ministarstva kulture učestvovali na međunarodnoj konferenciji u Solunu

Predstavnici Ministarstva kulture učestvovali na međunarodnoj konferenciji u Solunu
Datum objave: 10.05.2019 12:04 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


MKUMeđunarodna stručna konferencija pod nazivom "Sinergije kulture", na kojoj su učestvovali generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture mr Aleksandar Dajković, direktorica Narodnog muzeja dr Anastazija Miranović, direktor Filmskog centra doc Sehad Čekić i rukovodilac Njegoševog muzeja Isidora Kovačević održana je 8. i 9. maja u Solunu.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici ministarstava kulture i institucija koje djeluju u oblasti savremene umjetnosti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije i Srbije.

Sastanak je bio prilika za razgovor o uspostavljanju različitih modela saradnje između institucija, kao i za pokretanje rezidencijalnih programa namijenjenih umjetnicima. Takođe je razgovarano i o saradnji muzeja, kako onih koji se bave kulturnom baštinom, tako i onih baziranih na prezentaciji moderne i savremene umjetnosti. Na konferenciji je usvojena i deklaracija koja, između ostalog, naglašava ulogu vladinih kulturnih politika u jačanju saradnje na nacinalnom i regionalnom nivou, kao i u promovisanju kulturne raznolikosti.

MKU