Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Комеморативна сједница поводом смрти Михаила Мише Јанкетића

Комеморативна сједница поводом смрти Михаила Мише Јанкетића
Датум објаве: 22.05.2019 14:06 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Комеморација поводом смрти Михаила Мише Јанкетића биће одржана у петак 24. маја у 10 сати у Црногорском народном позоришту.

Михаило Миша Јанкетић био је један од великана регионалног глумишта. Остварио је изузетне улоге у неким од најуспјешнијих представа ЦНП-а, а статус почасног члана који се додјељује најистакнутијим ствараоцима и сарадницима позоришта који су ванредним резултатима допринијели успону ЦНП-а, стекао је 2001. године. Добитник је Годишње награде ЦНП-а за улогу Марка Миљанова у представи „Марко Миљанов“ Новака Килибарде у режији Благоте Ераковића 2000. године.

У Црногорском народном позоришту остварио је улоге у представама: „Позориште једног глумца“ (1972.год), „Медаља“, Вељка Радовића, у режији Мила Ђукановића (1976.), „Професионалац“, Душана Ковачевића, у режији Бранислава Мићуновића (1991.), „Горски вијенац“ Петра ИИ Петровића Његоша, у режији Бранислава Мићуновића (1997.), „Принцеза Ксенија од Црне Горе“, Радмиле Војводић (1997.), „Лажни цар Шћепан мали“, Петра ИИ Петровића Његоша, у режији Дејана Мијача (1997.), „Марко Миљанов“, Новака Килибарде, у режији Благоте Ераковића (2000.), „Електра“ Данила Киша, у режији Егона Савина (2000.) и „Јаков грли трње“, Вељка Радовића, у режији Благоте Ераковића (2005.).

Михаило Миша Јанкетић преминуо је 15. маја 2019. године у Београду.

Комеморативну сједницу организују Министарство културе Црне Горе и Црногорско народно позориште.