Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministarstvo prepoznalo izuzetan značaj festivala: “Made in NY Jazz Festival” snažan podsticaj razvoju džeza u Crnoj Gori

Ministarstvo prepoznalo izuzetan značaj festivala: “Made in NY Jazz Festival” snažan podsticaj razvoju džeza u Crnoj Gori
Datum objave: 15.06.2019 14:48 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović priredio je danas koktel za organizatore i učesnike “Made in NY Jazz Festivala”, koji je počeo sinoć.

Tokom susreta, ministar Bogdanović poželio je učesnicima dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući kako festival – čiji su ovogodišnji domaćini Tivat i Podgorica – u izuzetnoj mjeri utiče na promociju džez muzike u Crnoj Gori. Iz tog razloga, kako je dodao, Ministarstvo kulture podržalo je četvrto izdanje te smotre iznosom od 15 hiljada eura.
Organizator festivala Vladimir Maraš istakao je kako projekat “Made in NY” ima izraženu kulturološku ulogu, pri čemu je crnogorskim muzičarima omogućeno da tokom trajanja festivala sviraju sa globalno poznatim izvođačima iz svijeta džez muzike.
  mkumku
Ministar Bogdanović kazao je kako takav pristup može predstavljati primjer, ali i da će Ministarstvo kulture uvijek biti naklonjeno programima koji podrazumijevaju afirmaciju džeza. Da je tako, dodao je on, potvrđuju izdavački projekti, CD sa autorskom muzikom džezera iz Crne Gore podržan na Konkursu za stvaraoce, ali i finansijska podrška za crnogorske studente na programu džez muzike na Berkli koledžu u Bostonu. Pritom, kako je on podsjetio, Ministarstvo kulture bilo je suorganizator ili partner pri organizaciji brojnih džez smotri širom Crne Gore.

Učesnici festivala – koji će biti završen sjutra veče u Podgorici – izrazili su zahvalnost na prijemu, navodeći kako im je zadovoljstvo što su u Crnoj Gori. Oni su naglasili i da su spremni da ubuduće pružaju aktivnu podršku daljem razvoju džez muzike u našoj državi, tim prije jer su na sinoćnjem otvaranju festivala svjedočili izuzetnom interesovanju publike za festival.