Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министарство препознало изузетан значај фестивала: “Маде ин НY Јазз Фестивал” снажан подстицај развоју џеза у Црној Гори

Министарство препознало изузетан значај фестивала: “Маде ин НY Јазз Фестивал” снажан подстицај развоју џеза у Црној Гори
Датум објаве: 15.06.2019 14:48 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министар културе Александар Богдановић приредио је данас коктел за организаторе и учеснике “Маде ин НY Јазз Фестивала”, који је почео синоћ.

Током сусрета, министар Богдановић пожелио је учесницима добродошлицу у Црну Гору, истичући како фестивал – чији су овогодишњи домаћини Тиват и Подгорица – у изузетној мјери утиче на промоцију џез музике у Црној Гори. Из тог разлога, како је додао, Министарство културе подржало је четврто издање те смотре износом од 15 хиљада еура.
Организатор фестивала Владимир Мараш истакао је како пројекат “Маде ин НY” има изражену културолошку улогу, при чему је црногорским музичарима омогућено да током трајања фестивала свирају са глобално познатим извођачима из свијета џез музике.
  мкумку
Министар Богдановић казао је како такав приступ може представљати примјер, али и да ће Министарство културе увијек бити наклоњено програмима који подразумијевају афирмацију џеза. Да је тако, додао је он, потврђују издавачки пројекти, ЦД са ауторском музиком џезера из Црне Горе подржан на Конкурсу за ствараоце, али и финансијска подршка за црногорске студенте на програму џез музике на Беркли колеџу у Бостону. Притом, како је он подсјетио, Министарство културе било је суорганизатор или партнер при организацији бројних џез смотри широм Црне Горе.

Учесници фестивала – који ће бити завршен сјутра вече у Подгорици – изразили су захвалност на пријему, наводећи како им је задовољство што су у Црној Гори. Они су нагласили и да су спремни да убудуће пружају активну подршку даљем развоју џез музике у нашој држави, тим прије јер су на синоћњем отварању фестивала свједочили изузетном интересовању публике за фестивал.