Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Влада усвојила Информацију о закључивању Колективног уговора Радио телевизије Црне Горе

Влада усвојила Информацију о закључивању Колективног уговора Радио телевизије Црне Горе
Датум објаве: 20.06.2019 17:48 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Влада Црне Горе на данашњој је сједници усвојила Информацију о закључивању Колективног уговора Радио телевизије Црне Горе.

Ту информацију, представницима медија саопштио је министар културе Александар Богдановић након данашње сједнице.

Влада је на данашњој сједници усвојила Информацију о закључивању Колективног уговора Радио телевизије Црне Горе са приједлогом колективних уговора и дала сагласност на потписивање. Финансијски, политички и институционално независан јавни сервис представља један од најважнијих субјеката демократског друштва, те у том контексту усвајање Колективног уговора недвосмислено доприноси да он остане такав – рекао је он.

Колективни уговор, како је нагласио министар Богдановић, усаглашен је са законским актима.

Након више од три године, представници Јавног предузећа Радио телевизија Црне Горе и репрезентативних синдиката, припремили су приједлог Колективног уговора усаглашен са Законом о раду и Законом о зарадама запослених у јавном сектору. Колективним уговором уређују се права и обавезе из радних односа запослених, права и обавезе РТЦГ према запосленом, а уговор садржи табеларни приказ радних мјеста и коефицијенте сложености предвиђене за та радна мјеста, чиме се доприноси бољем положају запослених и бољем остваривању њихових права. Можемо закључити да усвајање новог Колективног уговора не угрожава систем финансирања у РТЦГ ни за ову ни за наредну годину, те да постојећи модел финансирања обезбјеђује одрживост читавог система – закључио је Министар.

 
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ