Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Ministar Bogdanović otvorio izložbu povodom obilježavanja Međunarodnog dana javne uprave

Ministar Bogdanović otvorio izložbu povodom obilježavanja Međunarodnog dana javne uprave
Datum objave: 21.06.2019 16:33 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Ministar kulture Aleksandar Bogdanović otvario je danas na Cetinju izložbu pod nazivom „Moja. Tvoja. Naša uprava“, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana javne uprave. Tom prilikom, ministar Bogdanović je istakao da izložba,fotografa Marka Ilića i Balše Rakočevića predstavlja svojevrsni rezime jednog, za javnost uglavnom nevidljivog, suštinski važnog posla za funkcionisanje državnog aparata.

„Sadržaji izloženog foto materijala pokazuju nam razgranatost javne administracije, njenu kompleksnost i usmjerenost ka servisnom konceptu, čime se crnogorsko društvo ukazuje u jednom novom svjetlu - onom koje svjedoči o sve vidljivijem uspostavljanju standarda najrazvijenijih djelova svijeta. Upravo na tom planu, vide se suštinske promjene savremene Crne Gore, u kojoj se od obnovljene nezavisnosti sve jasnije prepoznaje koncept države kao servisa svih građana, što jeste mjera emancipacije i demokratizacije našeg društva“, kazao je ministar Bogdanović.

Događaj povodom obilježavanja Međunarodnog dana javne uprave, koji je danas organizovan u Ministarstvu kulture na Cetinju, u organizaciji Ministarstva javne uprave i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, otvorile su ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, stalna predstavnica UNDP-a, Daniela Gašparikova i direktorica Uprave za kadrove, Svetlana Vuković.