Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Poziv za nominaciju – UNESCO nagrada Kralj Hamad Bin Isa Al-Khalifa za upotrebu vještačke inteligencije za inovativno obrazovanje, učenje i nastavu

Datum objave: 12.07.2019 10:02 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


Crnogorska nacionalna komisija za UNESCO obavještava zainteresovane strane da je UNESCO državama članicama uputio poziv da nominuju kanidate za nagradu Kralj Hamad Bin Isa Al-Khalifa koja se odnosi na upotrebu vještačke inteligencije za inovativno obrazovanje, učenje i nastavu.

Nagrada je uspostavljena 2005. godine, uz finansijsku podršku Kraljevstva Bahrein, a nagrađuju se projekti koji se odnose na upotrebu informacionih i komunikacionih tehnologija za unapređenje učenja, nastave i ukupnog sistema obrazovanja. Fokus nagrade ove godine biće vještačka inteligencija i njena primjena u oblasti neuronauke, u cilju poboljšanja ishoda učenja i metodologije, kako bi se osnažila uloga predavača, te kako bi se unaprijedio sistem obrazovanja, njegov krajnji ishod i upravljanje.

Nagradu finansira Vlada Kraljevine Bahrein i sastoji se od godišnje novčane nagrade u iznosu od po 25.000 američkih dolara i diplome, za dva dobitnika nagrade, o čemu odlučuje međunarodni žiri.

Svaka država članica može predložiti do tri nominacije za tekuću godinu, a konkurs je otvoren 31. oktobra 2019 godine. Proces prijave se odvija putem on-line platforme.

Za više informacija, kontakt - Milica Nikolić, Generalna sekretarka Crnogorske nacionalne komisije za UNESCO: +382 41 232 599 ili putem e-mail – a: milica.nikolic@mku.gov.me