Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Почела израда мултимедијалне платформе "Живимо културу"

Почела израда мултимедијалне платформе "Живимо културу"
Датум објаве: 12.07.2019 14:25 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе данас је озваничило израду мултимедијалне онлине платформе “Живимо културу”, која ће од јесени бити доступна корисницима интернета.

Платформа ће имати низ садржаја, који ће бити намијењени посјетиоцима из земље и иностранства. Уз класични интернет портал, на којем ће бити обједињене најсвјежије мултимедијалне вијести из културе, најаве свих дешавања, посебно ће бити представљена културна баштина Црне Горе. Знатан простор биће посвећен и свим установама културе и организацијама из свих црногорских градова. Фокус ће бити и на младим ствараоцима, окупљеним кроз програм “Креативна Црна Гора”, а посебан - уједно и један од најзначајнијих сегмената платформе биће Арт маркет. Захваљујући том сервису, сви црногорски умјетници моћи ће да продају на интернету своја дјела - и то аудиторијуму из читавог свијета. Арт маркетом ће управљати Удружење ликовних умјетника Црне Горе.

На платоформи ће бити презентовани и будући сервиси у функцији културног туризма, инвестициони потенцијали културне баштине али и они посвећени промоцији Црне Горе као филмске дестинације.

Биће то и јединствена платформа када је ријеч о нашој држави, али и - када је у питању култура и умјетност - на ширем подручју.

Израда платформе “Живимо културу” већ је почела, и то у сарадњи Министарства културе, Прогама Уједињених нација за развој (УНДП) и студија “Флека”.