Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

За културу младих у Никшићу 90.000 еура

За културу младих у Никшићу 90.000 еура
Датум објаве: 23.07.2019 12:22 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


МКУ
Министарство културе ове ће године финансирати са 90.000 еура више смотри и установа културе у Никшићу.
То је предвиђено одредбама Уговора о сарадњи на реализацији програма „Култура младих Никшић“, који су данас потписали министар културе Александар Богдановић и предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић.

Министарство културе тиме ће, између осталог, суфинансирати овогодишња издања фестивала Лаке фест, Бедем фест и Никшић гуитар фестивал. Уз то, средства су опредијељена за ЈУ „Захумље“, Музичку школу „Дара Чокорило“, те позоришне продукције у Никшићу.
По потписивању Уговора, министар Богдановић истакао је како је овогодишњи програм „Култура младих Никшић“ ослоњен о добру праксу из протеклих година.


МКУРеализација овог програма надовезује се на сличне пројекте из прошлих година, када смо такође посебним сегментима пружали финансијску подршку кључним манифестацијама и носиоцима културе у Никшићу. Драго ми је што ће Министарство културе и ове године бити међу суфинансијерима неких од најпосјећенијих фестивала у Никшићу, али и што ћемо подржати смотре и установе које су доминантно посвећене раду са младима. Сигуран сам да ће овогодишњи програм „Култура младих Никшић“ бити добар примјер за будућност, не само када је ријеч о даљој подршци Општини Никшић, већ и другим црногорским градовима – нагласио је Министар.

Предсједник Општине Никшић Веселин Грбовић захвалио је на подршци коју Министарство културе у континуитету пружа том граду.
Надам се да ће средства од 90.000 еура, која је обезбиједило Министарство културе, знатно помоћи нашем циљу да имамо успјешну љетњу и јесењу сезону. Сигуран сам да ћемо на овај начин постићи и да културни радници из Никшића успјешно заврше оно што су планирали, а да ће наши суграђани бити задовољни културном понудом града – истакао је Грбовић.

Видео: Yоутубе