Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Богдановић-Пенел: Црна Гора атрактивна филмска дестинација

Богдановић-Пенел: Црна Гора атрактивна филмска дестинација
Датум објаве: 26.07.2019 12:48 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


МКУ
Министар културе Александар Богдановић састао се са представницима продуцентске куће “Беацон Пицтурес” из Санта Монике.

Ријеч је о компанији коју је основао познати холивудски продуцент, сценариста и редитељ Ермијан Бернстин, а чију је делегацију предводио продуцент Марк Пенел, задужен за нови садржај и специјалне пројекте.

Током састанка, највише ријечи било је о могућностима за снимање у Црној Гори, уз акценат на афирмацији наше државе као филмске дестинације. У том контексту, министар Богдановић детаљније је представио локације представницима холивудске компаније. 

Саговорници су имали прилику да се из прве руке упознају са локацијама у Црној Гори и преко ВР искуства које им је пружено путем опреме у посједу компаније “Артикулација”, набављене у склопу програма Министарства културе “Креативна Црна Гора”.


МКУГости су представили своја интересовања за сарадњу са Црном Гором, са акцентом на снимања на нашој територији различитих аудиовизуелних формата, уз понуду и других облика сарадње која су тичу модерних музичко-сценских и аудиовизуелних продукција и манифестација.

Министар Богдановић истакао је како продуцентским кућама заинтересованим у Црној Гори данас од посебног значаја може бити и сарадња са Филмским центром Црне Горе, али и ангажман црногорске продукције као партнерских страна.