Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министарство културе црногорским умјетницима пружа могућност да наступе на фестивалу “Сеа Данце”

Министарство културе црногорским умјетницима пружа могућност да наступе на фестивалу “Сеа Данце”
Датум објаве: 09.08.2019 12:21 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе, у сарадњи са ЕXИТ тимом и УНДП, у оквиру пројекта "Креативна Црна Гора", пружиће прилику бројним младим и неафирмисаним црногорским ствараоцима да своје квалитете и таленте покажу публици из цијелог свијета на једном од најзначајнијих фестивала Југоисточне Европе - “Сеа Данцеу”. 

Тако ће у оквиру посебног тематског локалитета под називом "Ливинг цултуре", бити оформљено неколико сегмената који ће домаћим умјетницима из сфере музике, ликовне умјетности и филма, пружити прилику за презентацију свог рада публици из цијелог свијета.

Тим поводом, а у оквиру програма "Живимо културу", биће покренут конкурс за младе извођаче којима се пружа шанса да наступе на новој фестивалској бини, посвећеној промоцији домаћих аутора.

Пројектом је планирано и расписивање конкурса намијењеног црногорским ликовним умјетницима. Сви заинтересовани ствараоци имаће прилику да доставе идејно рјешење креативног осликавања муралима дијела фабрике “Бетонит” у Буљарици, визуелно најатрактивнијег сегмента фестивалске локације. 

Током сва три фестивалска дана, у дијелу фабрике “Бетонит”, публика ће имати прилике и да се упозна са стваралаштвом црногорских кинематографа, и то кроз пројекцију домаћих филмова. 

У циљу савремене ревитализације јединствених и препознатљивих вриједности Црне Горе, и промоције црногорског културног производа, многобројна фестивалска публика ће имати прилику да погледа и купи неке од производа насталих у оквиру програма "Креативна Црна Гора".

Успостављањем сарадње са ЕXИТ тимом, УНДП и “Сеа Данце” фестивалом, Министарство културе жели да афирмише локалне производе, ствараоце и умјетност широј међународној фестивалској публици и да на најбољи начин представи културни идентитет Црне Горе и њено културно-историјско насљеђе.