Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

ЈАВНИ КОНКУРС За учешће младих неафирмисаних музичара за наступ у оквиру “Сеа данце” музичког фестивала

Датум објаве: 14.08.2019 11:40 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Расписивач конкурса: Министарство културе у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), Адреса: Адреса: Улица Његошева бб, 81250 Цетиње, Црна Гора
Организатор конкурса: Министарство културе у сарадњи са УНДП, у оквиру пројекта „Креативна Црна Гора – економска валоризација и креативне индустрије“
Контакт е-маил адреса: креативне.индустрије@мку.гов.ме


1. Уводне смјернице:

Циљ културне политике Црне Горе је развијање и промовисање културног и умјетничког стваралаштва, културних активности и културног живота уопште, валоризација културне баштине, допринос интеркултуралном дијалогу и очување посебности различитих културних идентитета, као помоћ у афирмацији идентитета Црне Горе као државе, и промовисању културних веза са другим земљама.

Јачањем националног идентитета Црне Горе, Министарство културе жели да стратешки у први план истакне и афирмише локалне производе, ствараоце и умјетност те да створи услове за стално присуство и афирмацију ових категорија на међународном нивоу.

Циљ реализација пројектних активности везаних за подстицање креативног стваралаштва, у оквиру пројекта Креативна Црна Гора – Економска валоризација и креативне индустрије, који канцеларија УНДП спроводи у сарадњи са Министарством културе Црне Горе, јесте ефикасније промовисање културе с нагласком на иновације у културном и умјетничком стваралаштву. 


2. Циљ конкурса:

Циљ овог конкурса је да подстакне музичку креативност младих умјетника и савремених црногорских ствараоца и да им обезбиједи међународну видљивост кроз презентацију свог израза у виду музичког наступа.

Потписивањем споразума између Министарства културе и “Сеа Данце”-а у продукцији “Мy Еxит Адвентуре”, овим конкурсом се, у оквиру пројекта Креативна Црна Гора – Економска валоризација и креативне индустрије, пружа прилика црногорским ствараоцима да своје квалитете и таленте покажу широј међунардној јавности на фестивалу, који ће се ове години одржати од 30.08. - 01.09.2019. године. У оквиру посебног тематског локалитета под називом “Ливинг цултуре”, биће оформљено неколико сегмената који ће црногорским умјетницима из сфере музике, ликовне умјетности и филма, пружити прилику за презентацију свог рада.


3. Предмет конкурса:

Позивају се сви заинтересовани неафирмисане ствараоци из области музике, првенствено из области електронске, јазз, роцк или сличног еквивалента који је предвиђен програмом фестивала, да се пријаве за учешће на “Сеа данце”-у у оквиру “Ливинг цултуре” стаге-а.

Од извођача се очекују да достави:

 Концизан ЦВ са свим релевантним подацима, референцама и ранијим наступима;

 Демо снимак музичке композиције или видео наступ ДЈ сет-а или бенд-а;

 (опционо) Yоутубе/Вимео/Соундцлоуд/Миxцлоуд налог.

Од извођача се очекује извођење наступа сва три дана музичког фестивала у трајању од максимално 90 минута, у терминима од 22 - 04 х, на предметној локацији.

3.1. Конкурсни услови и рокови:

Извођачи достављају потребну документацију електронски на е-маил адресу креативне.индустрије@мку.гов.ме,са екстерним линком (Гоогле Дриве или Дропбоx) на којем ће се наћи тражени мултимедијални материјал, са назнаком ЈАВНИ КОНКУРС за УЧЕШЋЕ ИЗВОЂАЧА у оквиру СЕА ДАНЦЕ фестивала, најкасније до 21. августа 2019. године до 13х.

Извођачу ће бити покривени сви релевантни путни трошкови, трошкови смјештаја и боравка у периоду од 30.08 - 01.09. као и 3 тродневне улазнице за фестивал “Сеа данце”.

Објављивање линеуп-а за “Ливинг цултуре” стаге планиран је за 23.08.2019, а рок за обавјештење извођача о терминима наступа је 26.08.2019. године.

3.2. Право учешћа:

Право учешћа на конкурсу имају сви црногорски ствараоци из области музике који у свом досадашњем раду нису на прави начин афирмисани.
Биће изабрано укупно десет извођача који ће имати прилику да наступе на “Ливинг цултуре” стејџу.

3.3. Критеријуми за оцјењивање радова:

▪ квалитет и иновативност музичког израза.........................................................од 0 до 70 бодова
▪ досадашње музичко искуство...........................................................................од 0 до 30 бодова.

4.0 Жири

4.1. Састав жирија
Чланови:

- Мирослав Милетић, представник ЕXИТ фестивала
- Никола Рајовић, црногорски музички продуцент
- Никола Радоњић – Бада, УНДП консултант за културне политике и креативне индустрије
Секретар жирија:
- Ирена Лаковић, пројектни асистент УНДП 

4.2. Резултати конкурса биће објављени на сајту Министарства културе најкасније до 23. августа 2019. године.