Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Počelo ovogodišnje izdanje “Sea Dance” festivala

Počelo ovogodišnje izdanje “Sea Dance” festivala
Datum objave: 31.08.2019 12:45 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


mkuNa plaži Buljarica sinoć je počelo ovogodišnje izdanje festivala “Sea Dance”, koji će trajati tri dana, a čiju je organizaciju ovog puta podržalo i Ministarstvo kulture.

Uoči početka programa, festival su obišli ministar kulture Aleksandar Bogdanović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, predsjednik Opštine Budva Marko Carević i osnivač EXITA i festivala “Sea Dance” Dušan Kovačević .

Ministar Bogdanović izrazio je zadovoljstvo time što se Ministarstvo kulture ove godine aktivno uključilo u organizaciju festivala - pa je, uz ostalo, zajedno sa UNDP, uspostavilo segment namijenjen mladim crnogorskim DJ-evima.

“Ministarstvo kulture ove se godine aktivno uključilo i u samu organizaciju, a rezultat toga je činjenica da će na ovogodišnjem “Sea Dance”-u nastupiti 12 mladih crnogorskih mkuDJ-eva, da ćemo ovdje predstaviti i dostignuća crnogorske kinematografije, što daje posebnu dimenziju i samom festivalu.
Drago mi je što možemo reći i kako je iza nas uspješno ljeto, tokom kojeg smo imali niz manifestacija kulture u svim djelovima države, a kojima je naše ministarstvo pružilo posebnu podršku. Pomenuću i da je ta podrška ove godine bila još izdašnija u odnosu na prethodne - čime smo jasno poručili da je država posvećen partner brojnim radnicima i entuzijastima koji djeluju u cilju unaprijeđenja umjetnosti i kulturne ponude u svojim lokalnim sredinama. Jednako - raduje i činjenica da je ovo bilo ljeto sa rekordnim brojem festivala i sličnih manifestacija, a kruna tog programa upravo je ovaj događaj” - naglasio je Ministar.

Ovogodišnje izdanje festivala otvorili su lideri svjetske elektronske scene Swen Vath i Richie Hawtin, sa kojima je došla i produkcija čuvene Exitove Dance Arene, koja je proglašena za najbolju u svijetu elektronske muzike.
U naredna dva dana na festivalu će nastupiti poznate regionalne i svjetske zvijezde, među kojima i svjetski poznat David Guetta.

Foto: Link

Video: Youtube