Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Почело овогодишње издање “Сеа Данце” фестивала

Почело овогодишње издање “Сеа Данце” фестивала
Датум објаве: 31.08.2019 12:45 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


мкуНа плажи Буљарица синоћ је почело овогодишње издање фестивала “Сеа Данце”, који ће трајати три дана, а чију је организацију овог пута подржало и Министарство културе.

Уочи почетка програма, фестивал су обишли министар културе Александар Богдановић, министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, предсједник Општине Будва Марко Царевић и оснивач ЕXИТА и фестивала “Сеа Данце” Душан Ковачевић .

Министар Богдановић изразио је задовољство тиме што се Министарство културе ове године активно укључило у организацију фестивала - па је, уз остало, заједно са УНДП, успоставило сегмент намијењен младим црногорским ДЈ-евима.

“Министарство културе ове се године активно укључило и у саму организацију, а резултат тога је чињеница да ће на овогодишњем “Сеа Данце”-у наступити 12 младих црногорских мкуДЈ-ева, да ћемо овдје представити и достигнућа црногорске кинематографије, што даје посебну димензију и самом фестивалу.
Драго ми је што можемо рећи и како је иза нас успјешно љето, током којег смо имали низ манифестација културе у свим дјеловима државе, а којима је наше министарство пружило посебну подршку. Поменућу и да је та подршка ове године била још издашнија у односу на претходне - чиме смо јасно поручили да је држава посвећен партнер бројним радницима и ентузијастима који дјелују у циљу унапријеђења умјетности и културне понуде у својим локалним срединама. Једнако - радује и чињеница да је ово било љето са рекордним бројем фестивала и сличних манифестација, а круна тог програма управо је овај догађај” - нагласио је Министар.

Овогодишње издање фестивала отворили су лидери свјетске електронске сцене Сwен Ватх и Рицхие Хаwтин, са којима је дошла и продукција чувене Еxитове Данце Арене, која је проглашена за најбољу у свијету електронске музике.
У наредна два дана на фестивалу ће наступити познате регионалне и свјетске звијезде, међу којима и свјетски познат Давид Гуетта.

Фото: Линк

Видео: Yоутубе