Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

„Живимо културу“: Два комада независне продукције и концерт „Wхо Сее“ сљедеће седмице у Словенији

„Живимо културу“: Два комада независне продукције и концерт „Wхо Сее“ сљедеће седмице у Словенији
Датум објаве: 05.09.2019 13:57 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


У оквиру манифестације Дани Црне Горе у Словенији, који ће бити одржан сљедеће седмице, Министарство културе у тој ће држави 12. и 13. септембра уприличити више умјетничких програма. Као дио наше кампање „Живимо културу“, тих дана ће у Љубљани и Цељу на програму бити два комада независне позоришне продукције из Црне Горе, уз наступ једног од најпопуларнијих хип хоп састава у регији – „Wхо Сее“.

Први умјетнички програм у оквиру Дана Црне Горе у Словенији, на програму је у сриједу, 11. септембра, на сцени „Водни стоп“ у Цељу. Те вечери, са почетком у 20:30 часова, на репертоару ће бити представа „Пометње питомца Терлеса“, рађена у продукцији Алтернативне театарске активне компаније (АТАК) и КИЦ-а „Будо Томовић“. Ријеч је о адаптацији романа Роберта Музила. Комад је режирао Зоран Ракочевић, а глуми Марко Тодоровић. Улаз ће бити слободан.

Публика у Љубљани биће у прилици да у четвртак, 12. септембра, испрати још један комад независне позоришне сцене, а потом и концерт једног од најзначајнијих хип хоп састава у бившој Југославији.
Наиме, у 19 часова, у Мини театру у словеначкој пријестоници, уз бесплатан улаз, почеће комад „Млијеко у праху“ Алтернативне театарске активне компаније (АТАК) из Подгорице. Представа је рађена по тексту Драгане Трипковић, у режији Стевана Бодроже, а улоге тумаче Марко Тодоровић, Омар Бајрамспахић и Павле Поповић. 

Састав „Wхо Сее“ наступиће исте ноћи на Горњем - Старом тргу у Љубљани. Биће то уједно и њихов први наступ у Словенији. Концерт ће почети у 20:30 часова, при чему ће интро и wармуп радити наш ДЈ и продуцент Никола Рајовић (ДЈ Моно). Улаз ће бити слободан.
Конципирајући поменути програм, Министарство културе тежило је да иностраној публици представи ауторске пројекте црногорске независне продукције, али и да аудиторијуму у Словенији први пут омогући прилику да испрати наступ популарних хип хоп извођача из наше државе.