Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Generalni direktor Direktorata za medije učestvovao na forumu "Dani medija EU – Zapadni Balkan“

Generalni direktor Direktorata za medije učestvovao na forumu "Dani medija EU – Zapadni Balkan“
Datum objave: 13.09.2019 14:32 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


U okviru foruma ''Dani medija EU – Zapadni Balkan“, koji se u organizaciji Evropske komisije održava u Podgorici, generalni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture mr Željko Rutović učestvovao je na panelu ,,Politika i mediji“ .

Pored direktora Rutovića na panelu su učestvovali i Damjan Mančevski ministar informacionog društva i administracije Sjeverne Makedonije, predstavnica OSCE za slobodu medija, kao i predstavnici medija Bosne i Hercegovine i Albanije.

Ovom prilikom direktor Rutović je, između ostalog, upoznao učesnike foruma o aktivnostima koje Ministarstvo kulture sprovodi u okviru sveobuhvatne reforme medijskog zakonodavstva, koja je, u cilju snaženja garancija slobode medija, bazirana na visoko definisanim međunarodnim standardima ove oblasti, te transparentnosti i inkluzivnosti u procesu izrade zakona.

Dodatno, direktor Rutović je naglasio da su ovi zakoni, u cilju definisanja najviših standarda, po prvi put predmet dvostruke monitoring ekspertize nadležnih Evropskih tijela.