Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Јавни позив за исказивање интересовања за учешће на конференцији „Будућност Југоисточне Европе и Медитерана у контексту климатских промјена: УНЕСЦО перспектива“

Датум објаве: 19.09.2019 14:33 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Црногорска национална комисија за УНЕСЦО позива стручњаке и друге заинтересоване стране који дјелују у области климатских промјена, односно који су препознати по дјеловању у области вода/океана/климе, укључујући и младе експерте из наведених области, да се пријаве за учешће на регионалном симпозијуму који ће се одржати у периоду од 6-8 новембра 2019. године у Венецији (Италија).

УНЕСЦО Регионални биро за науку и културу чије се сједиште налази у Венецији ће у периоду од 6-8 новембра 2019. године организовати регионални састанак стручњака из области климатских промјена, који ће дискутовати о томе како климатске промјене утичу на Регион, као и на водне ресурсе, океан и УНЕСЦО мјеста свјетске баштине. Симпозијум ће се бавити и улогом младих у климатским промјенама и начинима на који образовање о климатским промјенама може остварити стварни утицај на Регион. 

Регионални биро за науку и културу тежи да обједини различите програме УНЕСЦО, како би се утицај климатских промјена сагледао кроз доступне механизме сарадње, те како би се објединила експертиза из ових области, чиме би се допринијело спровођењу Агенде 2030 у Региону. 

Заинтересоване стране треба да доставе свој ЦВ на црногорском и енглеском језику, на е-маил: милица.николиц@мку.гов.ме, најкасније до 26. септембра. Црногорска национална комисија за УНЕСЦО ће направити пре-селекцију потенцијалних кандидата и кандидаткиња, док ће УНЕСЦО одлучивати о позивима и учешћу.