Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Национална конференција “Монтенегро Цреативе Форум” 8. и 9. октобра у Подгорици

Национална конференција “Монтенегро Цреативе Форум” 8. и 9. октобра у Подгорици
Датум објаве: 03.10.2019 18:10 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Национална конференција „Монтенегро Цреативе Форум: А Степ Форwард“ биће одржана у Подгорици осмог и деветог октобра, у организацији Министарства културе и Програма Уједињених нација за развој (УНДП), у сарадњи са Бритисх Цоунцил. 

Догађај који ће окупити бројне домаће и иностране учеснике, биће симболично одржан у згради будућег Музичког центра Црне Горе (некадашњи Дом војске), чиме ће бити најављено и предстојеће отварање тог објекта. Током трајања конференције, посјетиоци ће моћи да испрате пет панел дискусија, обраћања бројних гостију из области умјетности и креативних индустрија, те више различитих радионица.

Међу учесницима биће најзначајнији црногорски ствараоци, али и више значајних аутора из иностранства. Кључни циљ конференције јесте да у интерактивним формама буду размотрене перспективе Црне Горе у областима кинематографије, музике, ликовне умјетности, креативних индустрија и нових медија, те фестивалско – концертних дјелатности. Изузев ставова црногорских умјетника, односно дјелатника из различитих области стваралаштва, током конференције ће бити представљена и искуства других земаља.

Листа учесника биће објављена током предстојећих дана.