Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Богдановић-Пенинкс: Успјешна сарадња Владе Црне Горе и Савјета Европе у области реформе медијског законодавства Црне Горе

Богдановић-Пенинкс: Успјешна сарадња Владе Црне Горе и Савјета Европе у области реформе медијског законодавства Црне Горе
Датум објаве: 30.09.2019 17:59 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


мкуМинистар културе Александар Богдановић, сусрео се данас на Цетињу са шефом одјељења Савјета Европе за информационо друштво Патриком Пенинксом.

Током сусрета, министар Богдановић посебно је акцентовао досадашњу успјешну сарадњу са Савјетом Европе, што је - како је истакао - било посебно значајно на плану експертске подршке у области реформе медијског законодавства Црне Горе. У том контексту, министар Богдановић је обавијестио саговорника о досадашњим активностима на изради нових законских рјешења.
   
Господин Пенинкс нагласио је како је досадашња сарадња са Владом Црне Горе и Министарством културе у погледу реформе медијског законодавства била изузетно плодоносна, исказујући притом и увјерење да ће нова законска рјешења додатно унаприједити медијску дјелатност у Црној Гори.

Данашњи саговорници нагласили су значај слободних и независних медија као основ стабилности демократског друштва, те да наведену област треба у континуитету унапређивати, како системским рјешењима, тако и досљедном имплементацијом права и обавеза од стране свих чинилаца друштва.

Министар Богдановић и господин Пенинкс говорили су и о предстојећем почетку друге фазе ЈУФРЕX програма ”Хоризонтал Фацилитy” за западни Балкан и Турску, за период 2019-2022, а све у циљу нормативно-институционалне заштите и промоције слободе изражавања и имплементације високих стандарда европског правног оквира као важног предуслова и принципа одрживе демократије.
   
МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ