Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

ИПА пројекат МОНЕТ: Четврти састанак партнера на пројекту

ИПА пројекат МОНЕТ: Четврти састанак партнера на пројекту
Датум објаве: 04.10.2019 14:37 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


МКУЧетврти састанак Управног одбора и пројектног тима ИПА пројекта МОНЕТ “Цултуре ин мотион ин Адриатиц нетwорк оф Мусеум”, одржан је у Барију, Италија, у организацији Министарства културе Црне Горе, као водећег партнера и Регије Пуља, као пројектног партнера.

На састанку су презентоване активности и постигнути резултати, међу којима су на првом мјесту међународни програми размјене за младе умјетнике који су организовани у Италији и Црној Гори. Партнери су разматрали и концепт веб платформе, која је у изради, а на којој ће бити генерисане заједничке улазнице за музеје који су саставни дио прекограничне мреже сарадње, формиране у оквиру пројекта. Партнери су најавили и предстојеће обуке за музејски менаџмент, кустосе и особље музеја које ће бити одржане у Регији Молизе до краја године. Посебан дио састанка односио се финансијку ревизију пројекта, која је реализована у сарадњи са представницима Заједничког техничког секретаријата Програма.

Пројекат МОНЕТ је финансиран у оквиру првог позива Интеррег ИПА прекограничног програма сарадње Италија-Албанија-Црна Гора. Основни циљ пројекта је стварање мреже музеја и културних локација и промоција природне и културне баштине кроз валоризацију музеја у смислу менаџмента, инфраструктуре и услуге. Додатно, резултат пројекта ће бити и побољшање туристичке и културне понуде на програмском подручју, као и повећање броја посјетилаца и туриста. Министарство културе Црне Горе је на овом пројекту водећи партнер, док су остали партнери из Италије Пино Пасцали Музеј, АРАТРО Универзитет Молизе и Регија Пуља, а из Албаније Национална галерија умјетности из Тиране и Музеј фотографије Маруби. Придружени партнери су Министарство културе Албаније и Општина Леће.