Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

У Подгорици одржан Инфо дан програма Креативна Европа

У Подгорици одржан Инфо дан програма Креативна Европа
Датум објаве: 04.11.2019 11:00 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


МКУИнфо дан програма Креативна Европа одржан је у ЕУ Инфо центру у Подгорици у организацији Министарства културе и Деска за Креативну Европу.
На догађају је било ријечи о најзначајнијем програму којим Европска унија пружа подршку културном и креативном сектору, као и о конкурсима који ће бити објављени до краја финансијске перспективе 2014-2020.

Додатно, на Инфо дану су представљени пројекти Музичког центра Црне Горе Мусиц Уп Цлосе Нетwорк и Еуро Стрингс, као примјери успјешног коришћења фонда Креативна Европа и партнерства са референтним европским музичким институцијама.

Посебна пажња посвећена је презентацији конкурса за пројекте сарадње којио је намијењен институцијама и организацијама које су као правна лица активне у културном и креативном сектору, а физичка лица немају право учешћа. Инфо дану су присуствовали представници институција културе, локалних самоуправа и невладиних организација који су исказали велико интересовање за учешће у програму.

На догађају је наглашено да предложени пројекти морају бити у складу са основним приоритетима конкурса, а могу бити пријављени у оквиру двије категорије:

- мањи пројекти сарадње (тражени износ гранта није већи од 200.000 еура, што представља 60% прихватљивог буџета; пројекат подразумијева главног партнера и два пројектна партнера);

- већи пројекти сарадње (тражени износ гранта није већи од 2.000.000 еура, што је 50% укупног буџета; пројекат подразумијева главног партнера и пет пројектних партнера).

Више информација о конкурсу који је отворен до 27.11.2019. године у 17 часова можете пронаћи на линку.