Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Потписивање уговора о финансирању пројеката невладиних организација из области културе и умјетности из буџета за 2019.годину

Датум објаве: 09.11.2019 15:49 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


Министарство културе организује у понедељак, 11. новембра 2019. године у 11 сати, свечано потписивање уговора о финансирању пројеката невладиних организација у области културе и умјетности, из средстава опредијељених за расподјелу невладином сектору у тим областима у 2019.години путем јавног конкурса.

Министарство ће финансирати 36 најбоље оцијењених пројеката невладиних организација, за која су средства у укупном износу 357.728,20 еура расподијељена на основу Одлуке са Јавног конкурса „Подигнимо завјесу независне културне сцене“. Одлуку је донијела је Комисија Министарства, полазећи од расположивих средстава, на основу Ранг листе пројеката бодованих од стране независних процјењивача и испуњености конкурсних услова.
На Јавни конкурс било је поднијето укупно 176 пријава од стране 173 невладине организације.

Конкурс је спроведен по моделу прописаном Законом о невладиним организацијама, а у складу са Одлуком Владе Црне Горе о утврђивању приоритетних области од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у 2019.години.

Овим поводом присутнима ће се обратити Александар Богдановић, министар културе и Драгољуб Јанковић, предсједник Комисије Министарства културе за расподјелу средстава за финансирање пројеката/програма невладиних организација.

Одлука са овог Јавног конкурса објављена је 22. октобра 2019. године.