Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Концерт у Министарству културе

Датум објаве: 11.11.2019 18:43 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Поводом прославе 140-годишњице бугарске дипломатије, Амбасада Републике Бугарске у Црној Гори у сарадњи са Министарством културе организује концерт виолинисткиње Зорнитсе Иларионове. 

У оквиру вишедневне манифестације уприличене поводом јубилеја којим је обухваћено неколико умјетничких сегмента, на концерту у Министарству културе на Цетињу, у уторак 12. новембра у 18.30 сати, млада виолинисткиња Зорнитза Иларионова ће се представити уз клавирску сарадњу црногорског пијанисте Давора Новака.

Репертоар концерта уприличеног за прославу јубилеја 140-годишњице бугарске дипломатије, заснован је на неким од најпопуларнијих композиција виолинске литературе: Брамсовој сонати за виолину и клавир, као и комадима за виолину и клавир Сен Санса и Сарасатеа.

Зорнитса Иларионова (1992.) убраја се у ред најталентованијих младих музичара Бугарске. Након формалног образовања у Бугарској и Шпанији освојила је низ првих награда на престижним државним и међународним такмичењима. С успјехом је наступала на многим европским позорницама а 2014, на свечаној церемонији у краљевској палати Ел Прадо у Мадриду, одликована је од Њеног Величанство Краљице Софије престижном наградом за најбољег музичара на Краљевској музичкој академији у Мадриду. Лауреат је престижне награде Црyстал Лyре "Млади умјетник 2015" коју је добила с пијанистом Асеном Танцхевим.
Концерт у Министарству културе представља наставак успјешне сарадње између Министарства културе Црне Горе и Републике Бугарске.