Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Objavljen poziv za učešće na javnom konkursu za stalnu savremenu umjetničku instalaciju u sklopu projekta “MIKRO 020”

Objavljen poziv za učešće na javnom konkursu za stalnu savremenu umjetničku instalaciju u sklopu projekta “MIKRO 020”
Datum objave: 14.11.2019 14:28 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


U cilju afirmacije umjetničkih sadržaja na otvorenim javnim površinama, kao i podsticanja kreativnosti nezavisnih umjetnika i omogućavanja veće vidljivosti savremenim crnogorskim stvaraocima, objavljen je konkurs za stalnu prezentaciju njihovog izraza u vidu savremenih umjetničkih instalacija na odabranoj lokaciji u Podgorici. 

Kroz ovaj poziv, koji objavljuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) svi zainteresovani umjetnici mogu prijaviti svoje idejno rješenje, a najbolji će dobiti priliku da svoj talenat i kreativnost pokažu široj javnosti i to na prvoj lokaciji koja je obuhvaćena pozivom. Riječ je o zelenom kutku u ulici princeze Ksenije na Zabjelu koja je ujedno i prva uređena lokacija kroz projekat “Mikro 020”. 

Podsjećamo, Ministarstvo kulture, Glavni grad Podgorica, Savez arhitekata Crne Gore (SACG) Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) nedavno su potpisali izjavu o namjeri uzimanja učešća u realizaciji projekta MIKRO 020 kroz koji će se uređivati zapuštene i zaboravljene mikro- lokacije u Podgorici. Cilj je stvaranje takozvanih “urbanih džepova” u svim djelovima grada, koji će pored potpuno novog izgleda biti dodatno obogaćeni zanimljivim sadržajima. 
Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci: umjetnici, kreativci i profesionalci iz Crne Gore, koji su aktivni u oblasti likovne umjetnosti i savremenog stvaralaštva. 

Rok za dostavljanje prijava je do 3.decembra do 14.00h, a svi potrebni detalji u vezi sa uslovima učešća, dostupni su na linku

MKU  MKU