Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Објављен позив за учешће на јавном конкурсу за сталну савремену умјетничку инсталацију у склопу пројекта “МИКРО 020”

Објављен позив за учешће на јавном конкурсу за сталну савремену умјетничку инсталацију у склопу пројекта “МИКРО 020”
Датум објаве: 14.11.2019 14:28 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


У циљу афирмације умјетничких садржаја на отвореним јавним површинама, као и подстицања креативности независних умјетника и омогућавања веће видљивости савременим црногорским ствараоцима, објављен је конкурс за сталну презентацију њиховог израза у виду савремених умјетничких инсталација на одабраној локацији у Подгорици. 

Кроз овај позив, који објављује Програм Уједињених нација за развој (УНДП) сви заинтересовани умјетници могу пријавити своје идејно рјешење, а најбољи ће добити прилику да свој таленат и креативност покажу широј јавности и то на првој локацији која је обухваћена позивом. Ријеч је о зеленом кутку у улици принцезе Ксеније на Забјелу која је уједно и прва уређена локација кроз пројекат “Микро 020”. 

Подсјећамо, Министарство културе, Главни град Подгорица, Савез архитеката Црне Горе (САЦГ) Удружење ликовних умјетника Црне Горе и Програм Уједињених нација за развој (УНДП) недавно су потписали изјаву о намјери узимања учешћа у реализацији пројекта МИКРО 020 кроз који ће се уређивати запуштене и заборављене микро- локације у Подгорици. Циљ је стварање такозваних “урбаних џепова” у свим дјеловима града, који ће поред потпуно новог изгледа бити додатно обогаћени занимљивим садржајима. 
Право учешћа на конкурсу имају појединци: умјетници, креативци и професионалци из Црне Горе, који су активни у области ликовне умјетности и савременог стваралаштва. 

Рок за достављање пријава је до 3.децембра до 14.00х, а сви потребни детаљи у вези са условима учешћа, доступни су на линку

МКУ  МКУ