Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

U Podgorici održan Info dan programa Kreativna Crna Gora

U Podgorici održan Info dan programa Kreativna Crna Gora
Datum objave: 14.11.2019 14:04 | Autor: MKU

Ispis Štampaj stranicu


Info dan programa Kreativna Crna Gora održan je u Centru savremene umjetnosti u Podgorici, u organizaciji Ministarstva kulture.

Na događaju je bilo riječi o programu “Kreativna Crna Gora: identitet, imidž, promocija” kao i o uspješnim projektima koji su podržani na prošlogodišnjem konkursu u okviru ovog programa. Dodatno, predstavljene su propozicije konkursa iz oblasti kreativnih industrija i naučnih istraživanja u skladu sa Akcionim planom programa za 2019. godinu koji je trenutno u toku.

Na Info danu su takođe prezentovani uslovi učešća na konkursu u skladu sa sljedećim temama: raznolikost kulturnog izraza, uspostavljanje kulturnog proizvoda iz oblasti modnog dizajna i dizajna tekstila i uspostavljanje ICT proizvoda.
Info danu su prisustvovali umjetnici i preduzetnici koji namjeravaju da prijavom na konkurs otpočnu ili unaprijede svoj rad u oblasti kreativnih industrija.

Dodatno, naglašeno je da se prijave mogu dostaviti do 27.11.2019. godine u 12h, a odluku o izboru programa/projekata za sufinansiranje donijeće Ministarstvo kulture, po prijedlogu stručnih komisija, u skladu sa odredbama Zakona o kulturi. 

Više informacija o konkursu možete pronaći ovdje.