Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Министар Богдановић учествује на 40. Генералној конференцији УНЕСЦО

Датум објаве: 16.11.2019 13:26 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


40. Генерална конференција УНЕСЦО одржаће се у Паризу од 12-27. новембра 2019. године, а делегацију Црне Горе предводи министар културе и предсједник Црногорске националне комисије за УНЕСЦО, Александар Богдановић.

Министар Богдановић ће узети учешће у раду пленарне сесије 18. новембра, као и наредног дана, 19. новембра, током састанка министара културе.

Генерална конференција УНЕСЦО организује се сваке друге године и на њој се утврђују политике и основни правци рада Организације за наредне двије године, разматрају се и усвајају двогодишњи програми и буџет, анализирају се механизми сарадње и успостављања и поштовања међународних стандарда, као и друга важна питања и одлуке из надлежности Организације. 

На Конференцији учешће узимају представници држава чланица, посматрачи из држава које нијесу чланице, као и представници међувладиних и невладиних организација.

Током 40. Генералне конференције одржаће се избори за важна међувладина тијела, у складу са редовном процедуром Организације.

Цјелопкупан рад Конференције ће пратити Стална делегација Црне Горе при УНЕСЦО, и то: стални представник/амбасадор Иван Иванишевић са представницима Сталне делегације, док ће генерална секретарка Црногорске националне комисије за УНЕСЦО, Милица Николић, учествује у раду Конференције од 14 - 19. новембра 2019. године.

Министарство културе