Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

ИПА пројекат ХАМЛЕТ: у сали СО Петњица одржан округли сто и радионица за локалне туристичке организације

ИПА пројекат ХАМЛЕТ: у сали СО Петњица одржан округли сто и радионица за локалне туристичке организације
Датум објаве: 19.11.2019 10:29 | Аутор: МКУ

Испис Штампај страницу


Министарство културе је у оквиру реализације ИПА пројекта ХАМЛЕТ у Сали СО Петњица организовало округли сто и радионицу, са циљем представљања резултата територијалног мапирања подручја Бихора и приједлога културне руте која је формирана за ово подручје. Округлом столу су присуствовали представници локалних туристичких организација, институција и општина које дјелују на подручју Бихора, којима је дата могућност учествовања у формирању финалних верзија наведених докумената.

Додатно, присутнима је презентован програм Креативна Европа и конкурс за европске пројекте сарадње који је у току до 27. новембра.

Пројекат ХАМЛЕТ реализује се у оквиру Првог позива Интеррег ИПА прекограничног програма сарадње Италија-Албанија-Црна Гора, а базиран је на промоцији мање познатих туристичких дестинација које баштине руралну архитектуру и културну посебност. Изабрани локалитети у Црној Гори који су обухваћени пројектом су простор Скадарског језера и Бихорска област, а главне активности пројекта, односе се на промоцију материјалне и нематеријалне културне баштине, посебно традиционалних заната, са циљем туристичке валоризације. Министарство културе на овом пројекту учествује као пројектни партнер, а Заједница општина Црне Горе као придружени партнер. Главни партнер на пројекту је Министарство културе Албаније, а остали партнери су Истраживачки институт УРИ из Албаније, ЦНА Бари (Занатска комора) и Пуглиа Промозионе (Регионална агенција за туризам), док је Регија Пуља придружени партнер.