Manja slova Veća slova RSS

MKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

>

Uručena nagrada “Dialogos”: Kredibilna istraživanja medija od značaja za čitav region

Uručena nagrada “Dialogos”: Kredibilna istraživanja medija od značaja za čitav region
Datum objave: 29.11.2019 22:18 | Autor: Ministarstvo kulture

Ispis Štampaj stranicu


mkuU Podgorici je večeras, u organizaciji međunarodnog naučnog časopisa „Medijski dijalozi“, upriličena dodjela godišnje nagrade „Dialogos“.

Ovogodišnji dobitnici pomenutog priznanja su prof. dr Mirko Miletić i prof. dr Marko M. Đorđević, autori knjige „Od znaka do hiperteksta“. Sa druge strane, Specijalna plaketa ove je godine pripala Ministarstvu kulture i to – kako je navedeno u obrazloženju – za dosadašnju podršku nagradi „Dialogos“ i afirmaciju medijske pismenosti.

Obraćajući se prisutnima ministar kulture Aleksandar Bogdanović je istakao kako regionalno priznanje „Dialogos“ ima višestruk značaj u procesu kritičko-naučnog pristupa analize novog medijskog iskustva.

Izazovi fenomena digitalizacije, granice između regulacije i samoregulacije, slobode i odgovornosti medija, javni ili korporativni interes u njima, samo su neka od pitanja koja su podjednako važna za sve zemlje regiona. Zbog svega toga, kredibilna naučna istraživanja medija neophodan su mehanizam za savremenu nadgradnju onoga što zovemo društvom znanja. Na tragu ovog i ostalih otvorenih pitanja savremene civilizacije, koja danas slovi kao vizuelno-medijska, treba posmatrati inicijativu i praksu naučne nagrade “Dialogos”. Ova nagrada predstavlja potrebu i podsticaj da se utemelje i osnaže nauka i znanje kao osnovni resursi za budućnost – rekao je on.

Nagrada „Dialogos“ dodjeljuje se od 2013. godine, u cilju promocije, podrške i razvoja teorije medija, medijske kulture i pismenosti.

Foto: Link
Video: Youtube