Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

>

Уручена награда “Диалогос”: Кредибилна истраживања медија од значаја за читав регион

Уручена награда “Диалогос”: Кредибилна истраживања медија од значаја за читав регион
Датум објаве: 29.11.2019 22:18 | Аутор: Министарство културе

Испис Штампај страницу


мкуУ Подгорици је вечерас, у организацији међународног научног часописа „Медијски дијалози“, уприличена додјела годишње награде „Диалогос“.

Овогодишњи добитници поменутог признања су проф. др Мирко Милетић и проф. др Марко М. Ђорђевић, аутори књиге „Од знака до хипертекста“. Са друге стране, Специјална плакета ове је године припала Министарству културе и то – како је наведено у образложењу – за досадашњу подршку награди „Диалогос“ и афирмацију медијске писмености.

Обраћајући се присутнима министар културе Александар Богдановић је истакао како регионално признање „Диалогос“ има вишеструк значај у процесу критичко-научног приступа анализе новог медијског искуства.

Изазови феномена дигитализације, границе између регулације и саморегулације, слободе и одговорности медија, јавни или корпоративни интерес у њима, само су нека од питања која су подједнако важна за све земље региона. Због свега тога, кредибилна научна истраживања медија неопходан су механизам за савремену надградњу онога што зовемо друштвом знања. На трагу овог и осталих отворених питања савремене цивилизације, која данас слови као визуелно-медијска, треба посматрати иницијативу и праксу научне награде “Диалогос”. Ова награда представља потребу и подстицај да се утемеље и оснаже наука и знање као основни ресурси за будућност – рекао је он.

Награда „Диалогос“ додјељује се од 2013. године, у циљу промоције, подршке и развоја теорије медија, медијске културе и писмености.

Фото: Линк
Видео: Yоутубе