Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Вијести

02.05.2019.

Честитка министра Богдановића поводом Свјетског дана слободе медија

Министар културе Александар Богдановић упутио је честитку поводом 3. маја, Свјетског дана слободе медија, у којој се наводи: "Право на слободу мишљења и изражавања, као темељно људско право и основ демократије дужни смо да, као друштво, континуирано унапријеђујемо и поштујемо. У том духу, на Свјетски дан слободе медија, 3. мај, указујемо на важност новинарске професије и објективног и професионалног извјештавања, као снажног доприноса изградњи и очувању демократије, као базичног принципа интеграција и европског система вриједности.

01.05.2019.

Министар Богдановић на 5. Свјетском форуму о интеркултурном дијалогу у Бакуу

Министар културе Александар Богдановић учествује на 5. Свјетском форуму о интеркултурном дијалогу, који се од 02-03. маја 2019. године одржава у Бакуу, Република Азербејџан...

30.04.2019.

Најава: Међународна ликовна колонија на Цетињу

У оквиру активности поводом предсједавања Црне Горе Јадранско-јонском иницијативом, на Цетињу ће у периоду од 29. априла до 9. маја 2019. године бити организована Међународна ликовна колонија на којој ће учествовати по један представник девет земаља чланица Јадранско-јонске регије.

25.04.2019.

Капичић, Гарко и Баззели у Савјету министра Богдановића

Капичић, Гарко и Баззели у Савјету министра Богдановића

Министар културе Александар Богдановић формирао је Савјет за филмску дјелатност, као стручно савјетодавно тијело које ће разматрати питања из области филмске дјелатности, стручног и научног унапријеђења и развоја црногорске кинематографије. Чланови Савјета су Стефан Капичић, Габриел Гарко и Бојан Баззели, успјешни и остварени глумци и редитељи, који су у својим међународним каријерама остварили значајну сарадњу са утицајним актерима из домена кинематографије. Чланови новообразованог Савјета ће својим залагањем и радом допринијети јачању црногорске кинематографије и додатно оснажити позиционирање Црне Горе као филмске дестинације.

25.04.2019.

Министар културе Александар Богдановић упутио је данас честитку свим вјерницима који славе Ускрс по Јулијанском календару

Нека Ускрс, као празник који симболизује радост, буде надахнуће да величамо разумијевање и љубав и да оснажимо вриједности мира и праштања. Желим вам да предстојећи празник проведете у здрављу, миру и радости, са својим најближима – стоји у честитки министра Богдановића.

24.04.2019.

Министар Богдановић: Циљ нам је да на већ досегнутом нивоу слободе медија нормирамо нове просторе слободе и услове за безбједан рад новинара

Министар Богдановић: Циљ нам је да на већ досегнутом нивоу слободе медија нормирамо нове просторе слободе и услове за безбједан рад новинара

Министар културе Александар Богдановић говорио је данас на завршној конференцији пројекта ''Чињенице су важне'', који спроводи Центар за грађанско образовање, уз финансијску подршку амбасаде Краљевине Холандије. На отварању је говорила и извршна директорица ЦГО Далиборка Уљаревић, док су на панелу који је услиједио говорили: координаторка за експертизу Савјета Европе Лејла Дервишагић, предсједник Комисије за праћење истрага напада на новинаре и замјеник главног и одговорног уредника дневног листа ДАН Никола Марковић, главни и одговорни уредник Антене М Дарко ШуковиЋ, замјеница главног и одговорног уредника Портала Аналитика Весна Рајковић Ненадић, директор Медиа центра Горан Ђуровић.

23.04.2019.

ИПА пројекат МОНЕТ: Одабрани умјетници за учешће у програму размјене

ИПА пројекат МОНЕТ: Одабрани умјетници за учешће у програму размјене

Министарство културе информише да је Међународна евалуациона комисија одабрала сљедеће кандидате за учешће у програму размјене у оквиру реализације ИПА пројекта “МОНЕТ – цултуре ин МОтион ин адриатиц НЕТwорк оф Мусеум” Програм Интеррег ИПА ЦБЦ Италија – Албанија – Црна Гора 2014/2020, број 237:

22.04.2019.

Најављен програм другог фестивала "Медитеранске ноте"

Најављен програм другог фестивала "Медитеранске ноте"

Данас је на прес конференцији најављено друго издање музичког фестивала "Медитеранске ноте" који се одржава у Тивту. Фестивал почиње 21. јуна на Свјетски дан музике и трајаће до 29. јуна. Током девет дана фестивала, Тиват ће бити музичка пријестоница, у којој ће се представити неки од највећих свјетских виртуоза, познатих по наступима у концертним дворанама Њујорка, Париза, Берлина.

22.04.2019.

Позив за укључивање у обиљежавање Дана музеја 2019

Позив за укључивање у обиљежавање Дана музеја 2019

Министарство културе позива све националне и локалне институције из области културе да се 18. маја 2019. године укључите у обиљежавање међународне манифестације Дан музеја. Програм обиљежавања Дана музеја неопходно је доставити Министарству културе до 06.05.2019. године, на маил адресе милица.мартиц@мку.гов.ме и јелена.зариц@мку.гов.ме.

19.04.2019.

Министар Богдановић честитао Ускрс

Министар културе Александар Богдановић упутио је данас честитку свештенству и свим грађанима који славе Ускрс по грегоријанском календару