Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

МКУ

мку

Министарство културе

МКУ

Министарство културе

 

Вијести

27.04.2020.

Објављен Конкурс за суфинансирање пројеката и програма из области креативних индустрија

Министарство културе Црне Горе, у складу са чл. 68 и чл. 70 ст. 1 Закона о култури („Сл.лист Црне Горе“, бр. 49/08, 16/11 и 38/12) објављује Конкурс за суфинансирање пројеката и програма из области креативних индустрија и научних истраживања у складу са Акционим планом програма “Креативна Црна Гора: Идентитет, имиџ, промоција” у 2020. години.

23.04.2020.

Објављен међународни литерарни конкурс „А Сеа оф Wордс“

Министарство културе, као координатор програма међународне Фондације "Ана Линд" информише да је објављен 13. Међународни литерарни конкурс "А Сеа оф Wордс", у сарадњи Фондације са Европским институтом за Медитеран. Тема овогодишњег конкурса је “Млади људи суочени са климатским промјенама у области Медитерана и Агенда за одрживи развој 2030” (Yоунг Пеопле Фацед wитх Цлимате Цханге ин тхе Медитерранеан анд тхе 2030 Агенда фор Сустаинабле Девелопмент).

21.04.2020.

Министар Богдановић на онлине састанку министара културе у организацији УНЕСЦО

Министар Богдановић на онлине састанку министара културе у организацији УНЕСЦО

Министар културе и предсједник Црногорске националне комисије за УНЕСЦО Александар Богдановић учествоваће на онлине састанку министара културе који УНЕСЦО организује у сриједу, 22. априла, на тему „Цултуре & ЦОВИД-19“.

21.04.2020.

Телеграм саучешћа министра Богдановића поводом смрти Дервиша Белог Селхановића

Поводом смрти Дервиша Белог Селхановића, министар културе Александар Богдановић упутио је телеграм саучешћа његовој породици. „Искрено жалим због смрти Дервиша Белог Селхановића, културног посленика, спортисте и истакнутог спортског радника. Његов прегалачки рад уткан је у темеље многих институција културе, почев од Републичког центра за културу, Центра савремене умјетности Црне Горе, ЗАМТЕС-а, до Центра за развој културе мањина.

18.04.2020.

Министар Богдановић честитао Ускрс православним вјерницима: Највећи хришћански празник нека подстакне дух слоге и заједништва

Министар Богдановић честитао Ускрс православним вјерницима:  Највећи хришћански празник нека подстакне дух слоге и заједништва

Министар културе Александар Богдановић упутио је честитку свештенству и вјерницима који Ускрс славе према Јулијанском календару. „Православним вјерницима у Црној Гори упућујем најбоље жеље поводом највећег хришћанског празника, Ускрса.

16.04.2020.

Допуна ванредног Јавног конкурса

Министарство културе у складу са пропозицијама Јавног конкурса објављеног 24.03.2020. године на основу Закључка Владе Црне Горе од 20.03.2020. године,за суфинансирање активности из области културно-умјетничког стваралаштва који су у функцији јавног интереса и заштите социо-економских интереса незапослених у области културе, као и биоскопских приказивача/привредних субјеката чија дјелатност је привремено обустављена, врши ДОПУНУЈАВНОГ КОНКУРСА

14.04.2020.

Једанаести годишњи конкурс УНЕСЦО за финансирање пројеката из Фонда за културну разноликост

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (УНЕСЦО) објавила је једанаести конкурс за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (у даљем тексту "ИФЦД"). Међу могућим корисницима средстава Фонда је и Црна Гора, као чланица Конвенције о заштити и промовисању разноликости културних израза. ИФЦД пружа подршку пројектима који воде ка структуралним промјенама кроз увођење и/или израду политика и стратегија које имају директан утицај на стварање, производњу, дистрибуцију и приступ разноликости културних израза,

11.04.2020.

Министар Богдановић честитао Ускрс: Симболика побједе живота нека буде извор наде у боље дане који су пред нама

Министар Богдановић честитао Ускрс: Симболика побједе  живота нека буде извор наде у боље дане који су пред нама

Министар културе Александар Богдановић упутио је честитку свештенству и вјерницима који Ускрс славе по Грегоријанском календару. „Свим вјерницима који славе Ускрс по Грегоријанском календару, упућујем срдачне честитке у нади да ће благе дане провести у радости, миру и добром здрављу.

10.04.2020.

ИПА пројекат ХАМЛЕТ: Објављен међународни позив за младе писце

ИПА пројекат ХАМЛЕТ: Објављен међународни позив за младе писце

Министарство културе обавјештава да је у оквиру ИПА пројекта Хамлет “Промоција рукотворина, културе и еко туризма” објављен позив којиима за циљ одабир писаца из Италије, Албаније и Црне Горе, који ће учествовати у припреми збирке кратких прича, чији је циљ валоризација територија укључених у пројекат Хамлет. Позив је намијењен писцима оба пола, са сједиштем у Црној Гори, који на дан објављивања позива имају 18 година.

09.04.2020.

ЦОРОНАТХОН.ме: Онлајн хакатон за одговор на ЦОВИД-19 и опоравак од кризе

ЦОРОНАТХОН.ме: Онлајн хакатон за одговор на ЦОВИД-19 и опоравак од кризе

Програм Уједињених нација за развој (УНДП), Министарство културе и Министарство науке организују први онлајн хакатон у Црној Гори – ЦОРОНАТХОН.ме, у сарадњи са: ДевЦлуб, Алицорн, Дигитализуј.Ме и Научно-технолошким парком. Медијски партнери хакатона су РТЦГ, ТВ Вијести и портал Вијести.