Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Vijesti

01.07.2019.

OBAVJEŠTENJE

Shodno objavljenom javnom pozivu za sprovođenje javne rasprave o Nacrtu zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama od 25. juna 2019. godine, Ministartsvo kulture objavljuje da će se okrugli sto o Nacrtu zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama održati 30.jula 2019. godine u sali hotela Podgorica sa početkom u 10:00 časova.

01.07.2019.

Počeo 32. “Barski ljetopis”

Počeo 32. “Barski ljetopis”

Na Šetalištu kralja Nikole u Baru sinoć je otvoreno ovogodišnje izdanje „Barskog ljetopisa“. Manifestacija, 32. po redu, ove će godine trajati do 18. avgusta i – kako je to već uobičajeno – obilježiće je desetine programa na različitim lokacijama. Na samom početku večeri, „Barski ljetopis“ otvorio je ministar kulture Aleksandar Bogdanović, koji je istakao kako je ta manifestacija danas prepoznatljiva po entuzijazmu organizatora i, prije svega, po vjernoj publici.

30.06.2019.

Završen drugi festival klasične muzike „Mediteranske note“

Završen drugi festival klasične muzike „Mediteranske note“

U Tivtu je sinoć završen drugi festival klasične muzike „Mediteranske note“. Tokom proteklih devet dana, publika u tom gradu bila je u prilici da na različitim pozornicama prati nastupe niza virtuoza savremene klasike, a sve je okončano sinoćnjim koncertom Robi Lakatoš trija i Crnogorskog simfonijskog orkestra u Porto Montenegru. Ovogodišnji festival održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Opštine Tivat, te kompanija „Porto Montenegro“ i „Luštica Bay“. Ulaz na sve događaje bio je besplatan, a tokom sinoćnjeg završetka smotre, prisutnima se obratio ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

29.06.2019.

Uručena državna nagrada Miroslavljevo Jevanđelje za 2018. godinu

Uručena državna nagrada Miroslavljevo Jevanđelje za 2018. godinu

Državna nagrada „Miroslavljevo jevanđelje“ za 2018. godinu sinoć je u Bijelom Polju uručena Srđanu Martinoviću, koji je to značajno nacionalno priznanje dobio za monografiju „Crnogorska vojska 1854 – 1916“. Tokom sinoćnje svečanosti, naglašeno je kako su za nagradu bila predložena djela 18 autora, a da je žiri – u kojem su bili Sonja Tomović Šundić, Miloš Krivokapić, Saša Knežević, Nebojša Čagorović i Nikola Šaranović – o nagrađenoj monografiji istakao kako je riječ „o jedinstvenoj i prvoj iscrpnoj studiji o crnogorskoj vojsci u najvažnijem periodu njenog djelovanja“.

28.06.2019.

Bogdanović-Smolović: Dogovorena rekonstrukcija objekta Muzeja Bijelo Polje i početak aktivnosti na uspostavljanju regionalnog kreativnog haba

Bogdanović-Smolović: Dogovorena rekonstrukcija objekta Muzeja Bijelo Polje i  početak aktivnosti na uspostavljanju regionalnog kreativnog haba

Ministarstvo kulture ove je godine uložilo 120 hiljada eura u projekte u Bijelom Polju, a najznačajiji, rekonstrukcija Muzeja vrijedna 100 hiljada eura, tek predstoji, saopšteno je tokom današnje posjete ministra kulture Aleksandra Bogdanovića tom gradu.

28.06.2019.

Potpisan Kolektivni ugovor Radio televizije Crne Gore

Potpisan Kolektivni ugovor Radio televizije Crne Gore

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović, generalni direktor Radio televizije Crne Gore Božidar Šundić i predstavnici dva reprezentativna sindikata zaposlenih u javnom servisu potpisali su danas Kolektivni ugovor Radio televizije Crne Gore.

28.06.2019.

III Polugodišnji izvještaj Državne komisije

Državna komisija za nadzor nad postupkom revizije muzejskog materijala i muzejske dokumentacije Javne ustanove Narodni muzej Crne Gore će u ponedeljak,1. jula, sa početkom u 10 časova, održati pres konferenciju u Ministarstvu kulture, Cetinje.

27.06.2019.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio telegram povodom smrti direktora Javnog lokalnog emitera „Radio i televizija Rožaje“ Mirsada Feleća

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas telegram povodom smrti direktora Javnog lokalnog emitera „Radio i televizija Rožaje“ Mirsada Feleća. U telegramu je, uz ostalo, navedeno sljedeće:

27.06.2019.

E-usluge iz nadležnosti Ministarstva kulture

U cilju razvoja i promovisanja e-usluga, Ministarstvo kulture obavještava javnost da se na portalu e-Uprave nalaze sljedeće e-usluge iz nadležnosti Ministarstva kulture:

27.06.2019.

Počeo XI Međunarodni književni festival „Odakle zovem 2019“

Počeo XI Međunarodni književni festival „Odakle zovem 2019“

Jedanaesto izdanje međunarodnog književnog festivala „Odakle zovem“ otvoreno je sinoć u Podgorici. Festival čiji je ovogodišnji moto „Događaj slobode“, već tradicionalno, počeo je na platou ispred knjižare „Karver“, a trajaće do prvog jula. Tokom svečanog otvaranja, brojnim posjetiocima obratio se ministar kulture Aleksandar Bogdanović.