Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Vijesti

22.01.2019.

OBAVJEŠTENJE

da zbog nemogućnosti prisustva međunarodnih eksperata koji su dali mišljenje na Nacrt zakona o medijima, održavanje okruglog stola povodom predmetnog Nacrta se odlaže.

22.01.2019.

OBAVJEŠTENJE

da zbog nemogućnosti prisustva međunarodnih eksperata koji su dali mišljenje na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, održavanje okruglog stola povodom predmetnog Nacrta se odlaže.

22.01.2019.

Čestitka ministra Bogdanovića povodom 23.januara Dana novinara Crne Gore

Na dan kada obilježavamo 148 godina od štampanja prvog broja 'Crnogorca', koristim priliku da podsjetim na značaj koji medijska profesija, zasnovana na načelima objektivnosti, samoregulacije i etičkih standarda, ima na evropskom putu Crne Gore. Slobodni i odgovorni mediji koji rade u interesu javnosti treba da budu pravac razvoja naše zemlje.

22.01.2019.

Bogdanović: Tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Republike Slovačke biće nastavljeni i ubuduće

Bogdanović: Tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Republike Slovačke biće nastavljeni i ubuduće

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa NJ.E. Romanom Hlobenom, ambasadorom Republike Slovačke u Crnoj Gori. Na sastanku je razgovarano o aktuelnim projektima saradnje dvije zemlje u oblasti kulture i planovima za njihovo dalje unapređenje. Prevashodno je tretirano pitanje realizacije brojnih zajedničkih projekata koji bi bili zasnovani na promociji nematerijalne kulturne baštine, ali i stvaralaštva.

19.01.2019.

Ministar kulture pozvao AEM da preduzme mjere potiv operatera koji prenose anticrnogorsku kampanju televizija Pink i Happy

Ministar kulture Crne Gore Aleksandar Bogdanović pozvao je Agenciju za elektronske medije da preduzme mjere iz svoje nadležnosti zbog višemjesečne negativne kampanje koju protiv naše zemlje posredstvom kablovskih operatera sprovode televizije Pink i Happy.

17.01.2019.

Usvojen Plan implementacije preporuka iz analize medijskog sektora (Jufrex)

Usvojen Plan implementacije preporuka iz analize medijskog sektora (Jufrex)

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o planu implementacije preporuka iz Analize medijskog sektora u Crnoj Gori za usklađivanje sa standardima Savjeta Evrope i Evropske unije “Jačanje pravosudne ekspertize o slobodi izražavanja i medija u Jugoistočnoj Evropi 2018” (JUFREX). Ministar kulture Aleksandar Bogdanović je istakao da je analiza koja je sprovedena obuhvatila sve relevantne pravne institute i institucionalne mehanizme na planu zaštite i unaprijeđenja garancija slobode izražavanja.

15.01.2019.

Javni poziv za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija u Komisiji za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama

Na osnovu člana 32b Zakona o nevladinim organizacijama, Ministarstvo kulture obrazuje Komisiju za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama (u daljem tekstu: Komisija) za realizaciju javnog konkursa koji će biti objavljen u 2019. godini.

15.01.2019.

Produžen rok za međunarodni poziv za mlade umjetnike u okviru IPA projekta MONET

Produžen rok za međunarodni poziv za mlade umjetnike u okviru IPA projekta MONET

OBAVJEŠTENJE: Produžetak roka za dostavljanje aplikacija za Međunarodni poziv za odabir mladih umjetnika za program razmjene u okviru projekta “MONET – culture in MOtion in adriatic NETwork of Museum”, PROGRAM INTERREG IPA CBC Italija – Albanija – Crna Gora 2014/2020. CODE 237

15.01.2019.

K O N K U R S za finansiranje programskih sadržaja u lokalnim štampanim medijima i neprofitnim štampanim medijima u 2019. godini

Predmet konkursa: Finansiranje proizvodnje programskih sadržaja od značaja za ostvarivanje javnog interesa u lokalnim štampanim medijima i neprofitnim štampanim medijima.

10.01.2019.

K O N K U R S za sufinansiranje programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajedničko crnogorsko učešće na međunarodnim manifestacijama i festivalima u 2019. godini

Ministarstvo kulture sufinansiraće u 2019. godini realizaciju programa i projekata kojima se obezbjeđuje zajednička i cjelovita prezentacija crnogorske kulture na referentnim međunarodnim manifestacijama i festivalima (sajmovi knjiga, filmski festivali i druge manifestacije i festivali kulturno-umjetničkog stvaralaštva).