Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Vijesti

08.05.2019.

Otvorena izložba „Dijalogom do saradnje“: Učesnici međunarodne likovne kolonije predstavili svoje radove

Otvorena izložba „Dijalogom do saradnje“: Učesnici međunarodne likovne kolonije predstavili svoje radove U okviru predsjedavanja Crne Gore Jadransko - jonskom inicijativom, u Budvi je danas otvorena izložba „Dijalogom do saradnje“. Izložbu su otvorili ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ministar vanjskih poslova dr Srđan Darmanović. Na izložbi su predstavljeni radovi devet učesnika sedmodnevne međunarodne likovne kolonije koja je održana na Cetinju, a cjelokupan događaj organizovali su Ministarstvo kulture i Ministarstvo vanjskih poslova, uz partnerstvo sa Sekretarijatom Jadransko – jonske inicijative.

08.05.2019.

Predstavljeni izvodjači koji će nastupiti na koncertu povodom Dana nezavisnosti u Podgorici

Predstavljeni izvodjači koji će nastupiti na koncertu povodom Dana nezavisnosti u Podgorici

Ministarstvo kulture i Glavni grad Podgorica organizovaće 21. maja, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti, sedmočasovni koncert na kojem će nastupiti Mahmut Orhan, Kiril Džajkovski, „Nipplepeople“ i Danijel Čehranov. Kako su najavili ministar kulture Aleksandar Bogdanović i gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, koncert će biti održan u centru Podgorice, a trajaće od 21.00 do 04.00 sata.

07.05.2019.

Otvaranje izložbe Dijalogom do saradnje u Jadransko-jonskom regionu

Izložba radova devet umjetnika zemalja članica Jadransko-jonske regije, pod nazivom “Dijalogom do saradnje u Jadransko-jonskom region” biće otvorena tokom završnog sastanka ministara vanjskih poslova zemalja članica Jadransko-jonske inicijative u Hotelu Splendid u Budvi, 8. maja 2019. godine sa početkom u 12 sati. Izložbu ce otvoriti ministar kulture Aleksandar Bogdanović i ministar vanjskih poslova Srdjan Darmanovic.

07.05.2019.

Ministar Bogdanović i gradonačelnik Vuković sjutra predstavljaju program povodom 21. maja - Dana nezavisnosti

Ministar kulture u Vladi Crne Gore Aleksandar Bogdanović i gradonačelnik Glavnog grada Podgorica Ivan Vuković sjutra će predstaviti umjetnički program kojim će biti obilježen 21. maj - Dan nezavisnosti Crne Gore.

07.05.2019.

Poziv za obilježavanje Dana evropske baštine 2019

Poziv za obilježavanje Dana evropske baštine 2019

Ministarstvo kulture poziva zainteresovane aktere iz oblasti kulture i kulturne baštine da se u periodu od 23. do 30. septembra tekuće godine uključe u obilježavanje međunarodne inicijative Dani evropske baštine, pokrenute kroz saradnju Evropske komisije i Savjeta Evrope, a u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti. Manifestacija koju 50 zemalja potpisinica Evropske konvencije o kulturi tradicionalno obilježava svakog septembra, bazirana je na organizovanju događaja na lokalnom i nacionalnom nivou, a u odnosu na jedinstvenu temu, koja se bira na evropskom nivou.

06.05.2019.

Treća Konferencija počasnih konzula u Podgorici: Predstavljeni aktuelni projekti i razvojni prioriteti Crne Gore

Treća Konferencija počasnih konzula u Podgorici: Predstavljeni aktuelni projekti i razvojni prioriteti Crne Gore

Treća Konferencija počasnih konzula, u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova, održana je danas u Podgorici.

06.05.2019.

Ministar Bogdanović uputio čestitku povodom početka Ramazana

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku povodom početka mjeseca Ramazana, u kojoj se navodi: "Neka početak mjeseca Ramazana još jednom podsjeti na univerzalne vrijednosti, na suštinu jačanja zajedništva, na dobročinstvo i toleranciju, kao na temelje na kojima počiva savremeno crnogorsko društvo. Svima koji slave, želim mjesec Ramazana ispunjen ljubavlju, mirom i blagostanjem."

04.05.2019.

Ministar Bogdanović - princeza Marija Gabrijela od Savoje: Saradnja u kulturi posebno doprinosi odnosima Crne Gore i Italije

Ministar Bogdanović - princeza Marija Gabrijela od Savoje: Saradnja u kulturi posebno doprinosi odnosima Crne Gore i Italije

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa princezom Marijom Gabrijelom od Savoje, ćerkom posljednjeg kralja Italije Umberta II. Tokom susreta na Cetinju, ministar Bogdanović poželio je sagovornici dobrodišlicu u Crnu Goru, naglasivši značaj njene nove posjete u kontekstu tradicionalno sadržajne saradnje naše države i Italije.

04.05.2019.

Izmjene i dopune Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore

Kontinuirano unaprjeđujući slobodu izražavanja kao temeljno ljudsko pravo, te unaprjeđujući normativni ambijent javne radiodifuzije, Vlada Crne Gore i aktuelnom revizijom medijskog zakonodavstva, na najvećim međunarodnim standardima i najboljim komparativnim praksama, u cilju sveukupne institucionalne održivosti i snaženju principa nezavisne javne radiodifuzije, inovira aktuelna zakonska rješenja.

03.05.2019.

U toku izmjene medijskih zakona: Novi instituti će osnažiti slobodu medija i nezavisnost novinara

Vlada Crne Gore i nadležno Ministarstvo kulture, zalažu se za slobodu izražavanja i informisanja kao osnovnih ljudskih prava kroz institute koji se prvi put uvode u Predlogu zakona o medijima, koji su od izuzetnog značaja za slobodne medije, nezavisne novinare, zaštitu ugleda novinara, isključenje odgovornosti novinara u kontekstu dužne novinarske pažnje, zaštite pluralizma i raznovrsnosti medija kroz uspostavljanje Fonda za zaštitu