Manja slova Veća slova RSSMKU

mku

Ministarstvo kulture

MKU

Ministarstvo kulture

 

Vijesti

10.09.2018.

Okrugli sto o Nacrtu zakona o državnim nagradama

Ministarstvo kulture organizuje Okrugli sto o Nacrtu zakona o državnim nagradama, u okviru javne rasprave o tom dokumentu, koji će biti održan u utorak 11. septembra 2018. godine, u sali ministarstva na Cetinju, sa početkom u 11 sati. Tim povodom Ministarstvo poziva na učešće sve zainteresovane građane i građanke, stručne i naučne institucije, državne organe, opštine, strukovna udruženja, političke stranke, sindikate, vjerske zajednice, nevladine organizacije, medije i druge organizacije i zajednice.

10.09.2018.

Sjutra otvaranje izložbe Cvetke Hojnik

Sjutra otvaranje izložbe Cvetke Hojnik

Ministarstvo kulture, u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije u Podgorici, organizuje izložbu likovnih radova Cvetke Hojnik. Izložba će biti otvorena u utorak, 11. septembra, u 19 sati, u Ministarstvu kulture.

08.09.2018.

Otvoren 12 Hercegnovski strip festival

Otvoren 12 Hercegnovski strip festival

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović otvorio je 12. Hercegnovski strip festival. Na otvaranju je govorilo i ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli. Ministar Bogdanović je u svom obraćanju istakao: „Strip je u svom razvoju uspio da opovrgne sve one kvalifikacije koje su ga limitirale na nivo trivijalnog fenomena popularne kulture.

05.09.2018.

Film "Ti imas noć" prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu

Film "Ti imas noć" prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu

Danas je na 75. Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru selekcije 33. Nedjelje kritike, premijerno prikazan film „Ti imaš noć“, crnogorskog reditelja i scenariste Ivana Salatića. Projekciji filma su prisustvovali ministar kulture Aleksandar Bogdanović, direktor Filmskog centra Crne Gore Sehad Čekić i selektor Nedjelje kritike Giona Nazzaro.

04.09.2018.

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović učestvovao na sjednici Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović učestvovao na sjednici Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović učestvovao je danas na sjednici Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura, koja je održana u Beogradu. Ministar Bogdanović je sjednici prisustvovao na poziv ministra kulture Republike Srbije Vladana Vukosavljevića i dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora Foruma slovenskih kultura Pavla Goranovića.

04.09.2018.

Otvorene 48. Ratkovićeve večeri poezije

Otvorene 48. Ratkovićeve večeri poezije

48. Ratkovićeve večeri poezije, manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, otvorene su sinoć u Bijelom Polju. Festival je otvorio ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

29.08.2018.

Javni poziv o sprovođenju javne rasprave o Nacrtu zakona o državnim nagradama

Na osnovu člana 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18), Ministarstvo kulture objavljuje JAVNI POZIV O SPROVOĐENJU JAVNE RASPRAVE O NACRTU ZAKONA O DRŽAVNIM NAGRADAMA Javna rasprava o Nacrtu zakona o državnim nagradama sprovodiće se u trajanju od 20 dana, od 30. avgusta zaključno s 18. septembrom 2018. godine.

27.08.2018.

Prijave za polaganje stručnog ispita

Prijave za polaganje stručnog ispita za stručna zvanja za vršenje poslova bibliotečke, konzervatorske, muzejske i arhivske djelatnosti, sa pratećom dokumentacijom, za oktobarski rok 2018. godine, mogu se slati na adresi Ministarstva kulture, Njegoševa bb, Cetinje, do 3. septembra 2018. godine.

21.08.2018.

Čestitka povodom Kurban bajrama

Povodom najvećeg islamskog praznika Kurban bajrama ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku, u kojoj se navodi:

20.08.2018.

Telegram povodom smrti slikara i vajara Jovana Karadžića

Povodom smrti crnogorskog slikara i vajara Jovana Karadžića Kadža ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća porodici, u kojem se, između ostalog navodi: